Цікаве

Найкорисніші продукти на сніданок, які допомагають худнути

Найкорисніші продукти на сніданок, які допомагають худнути

Зміст статті

Якщо ви хочете схуднути, важливо починати кожен день зі здорових продуктів. Поживний сніданок може дати вам заряд енергії та сил. Фахівець з питань харчування Ліза Р. Янг розказала, які продукти найкраще підходять для сніданку і допомагають спалювати жир у всьому тілі.

Ягоди

Можна вибрати будь-які ягоди, які вам до душі: чорниця, полуниця, ожина, малина, журавлина тощо. Всі ягоди надзвичайно корисні та поживні. До прикладу,  журавлина містить багато антиоксидантів разом із антоціанами, які мають протизапальні властивості.

Якщо ви хочете схуднути, додайте свіжі ягоди до свого смузі чи вівсяної каші, оскільки вони мають низьку калорійність. Лише одна чашка чорниці дасть вам чотири грами харчових волокон і 25% рекомендованої добової норми вітаміну С, крім того, одна ціла чашка ягід містить лише 80 калорій.

Насіння чіа

Ліза Янг зауважила, що насіння чіа насичене поживними речовинами, містить омега-3 жирні кислоти, кальцій, магній, марганець і розчинну клітковину. Дослідження показали, що включення розчинної клітковини у ваш раціон пов’язано зі втратою ваги. Крім того, насіння чіа також містять високу кількість кількість білка, яка може зменшити почуття голоду.

Яйця

Яйця — ще один чудовий варіант сніданку, оскільки вони наповнені поживними речовинами. Крім того, це універсальний продукт, який має безліч рецептів корисних страв, щоб урізноманітнити свій сніданок: зробіть омлет з овочами, або ж зваріть і додайте до вівсянки, чи їжте як самостійну страву.

Авокадо

Дієтолог зазначає, що авокадо вважається висококалорійною їжею з високим вмістом калію, фолієвої кислоти та вітамінів С і К. Авокадо багате клітковиною та корисними для серця ненасиченими жирами, які допомагають залишатися ситими між прийомами їжі та перекусами.

Back to top button