Цікаве

Як схуднути і не набирати вагу

Відсутність сніданку збільшує ризики набору зайвої ваги і млявості протягом цілого дня.

Експерт зі здорового харчування і схуднення Катя Медушкіна розповіла, як треба приймати їжу, щоб бути в формі, передає 1News.

Сніданок – головний прийом їжі

“Для того, щоб організм повноцінно прокинувся і запустив обмін речовин, йому потрібен повноцінний сніданок. Якщо ви пропустите цей важливий прийом їжі, то ваше тіло і мозок відмовлятимуться правильно функціонувати протягом дня. Звідки їм взяти енергію, якщо ви не поїли? Якщо ви сьогодні не снідали, весь день, в плані харчування, буде шкереберть. Потрібні нутрієнти не надійшли в організм своєчасно і весь механізм обміну речовин порушений”, – пояснила Медушкіна.

Яким повинен бути правильний сніданок

Експерт розповіла, що обов’язково потрібно приймати легкозасвоюваний білок, який є основним будівельним матеріалом в організмі. З нього складаються м’язова і кісткова тканина, волосся, нігті і шкіра, і навіть наша кров. Найкраще – молочні та яєчні білки.

Вона також порадила не забувати про складні вуглеводи, які повільно перетравлюються. Саме цей компонент використовується організмом для енергії, а не для створення жирових запасів. Медушкіна радить каші, сендвічі, тости з цільнозернового борошна.

Жири є джерелом енергії, беруть участь в обмінних і травних процесах, допомагають засвоювати жиророзчинні вітаміни, такі як А, D, Е, К і деякі мінерали. Можна сміливо додавати до сніданку шматочок вершкового масла та горіхи.

Медушкіна розповіла про ідеальний сніданку на власному прикладі. Улюбленими варіантами у експерта є класична яєчня або овсяноблін. Все це доповнюється порцією овочів, а до яєчні можна додати ще пару шматочків цільнозернового хліба.

Джерело: Катя Медушкіна в Instagram

Back to top button