Цікаве

Як приготувати котлети без м’яса: варіанти на кожен день

Котлети – улюблена страва в багатьох сім’ях. Однак не кожній господині по кишені балувати своїх домочадців цією апетитною м’ясною стравою щодня. Насправді, домашні котлети можна приготувати не тільки з м’яса, але й з овочів та круп. Як це зробити, щоб вийшло ситно і смачно, ви дізнаєтесь із статті.

Картопляні котлети

Приготуйте для своїх близьких котлети з картоплі, щоб урізноманітнити меню сім’ї та обійтися без м’яса.

Для приготування картопляних котлет вам знадобиться взяти набір продуктів, що складається з:

  • картопля – 6 шт.;
  • цибуля – 2 шт;
  • насіння кунжуту – на свій смак;
  • пшеничного/рисового/цільнозернового борошна – 4 ст.л.;
  • соняшникової олії- для смаження;
  • спецій (сухого часнику, паприки, меленого чорного перцю) – на власний розсуд;
  • панірувальних сухарів.

Готуйте картопляні котлетки, слідуючи покроковій інструкції:

  1. Картоплю почистіть, помийте, поріжте. Відваріть картопляну нарізку у воді з додаванням невеликої кількості солі. Зробіть із відвареної картоплі пюре.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно поріжте і обсмажте на сковороді з додаванням олії, до золотистості.
  3. З’єднайте пюре із цибульною засмажкою.
  4. Збагатіть отриману суміш спеціями, кунжутним насінням.
  5. Додати борошно. Перемішайте до однорідності. З маси, що вийшла, сформуйте котлетки. Обвалюйте кожну в панірувальних сухарях. Перекладіть картопляні котлети на піднос, який попередньо застелили харчовою плівкою.
  6. Відправте їх на холод хоча б на 30 хвилин.
  7. Обсмажте котлети на сковороді з додаванням соняшникової олії з усіх боків, доки не утвориться хрумка золотиста скоринка.

Подавайте страву до столу гарячим разом із салатом зі свіжих овочів та пряної зелені. Якщо ви не поститеся, можете додати до овочевих котлет трохи сметани або майонезу.

Капустяно-рисові котлети

Можна здивувати своїх близьких, почастувавши їх капустяно-рисовими котлетами.

Для приготування вам потрібно запастися такими інгредієнтами:

  • рисовою крупою – ½ склянки;
  • капустою білокачанною – 250 г;
  • манною крупою – 100 г;
  • морквою – 1 великий коренеплід;
  • томатною пастою – 1 ст. л.;
  • сіллю, перцем – на власний смак;
  • соняшниковою олією – для обсмажування котлет.

Готуйте страву покроково:

  1. Рисову крупу промийте, відваріть у воді з додаванням солі.
  2. Морквину почистіть, помийте, натріть на тертці. Обсмажте морквяну масу на сковороді, додавши трохи олії.
  3. Капусту дрібненько наріжте, обдайте окропом і залиште на 10 хвилин. Після чого рідину злийте.
  4. З’єднайте капустяну масу з відвареним рисом. Перемішайте до однорідності.
  5. Посоліть, додайте спеції.
  6. Насипте в рисово-овочевий фарш трохи манної крупи.
  7. Сформуйте котлети. Обсмажте їх на сковороді з усіх боків.
  8. Додайте до котлет на сковороді морквяну засмажку з томатною пастою, злегка розбавленою водою, та спеціями. Тушкуйте під кришкою хвилин 15-20 на повільному вогні.

Подавайте капустяно-рисові котлети до столу гарячими разом із соусом, у якому їх тушкували. Прикрасьте блюдо свіжою зеленню.

Спробуйте приготувати овочеві котлети без м’яса, якщо дотримуєтеся посту або просто хочете їсти менше м’ясних страв. Вони, однозначно, припадуть до душі вам та вашим близьким.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 14 =

Back to top button