Цікаве

Дієтологи розвіяли 7 міфів про здорове харчування

Дієтологи розвіяли 7 міфів про здорове харчування

Зміст статті

Дієтологи з США розвіяли популярні міфи про правильне харчування і закликали відмовлятися від дієт на користь збалансованого прийому їжі.

Уникати оброблених продуктів

Далеко не всі готові до вживання і оброблені продукти шкідливі.

Дієтолог-нутриціолог Сара Шліхтер каже:

Хоча ми знаємо, що дієта з високим вмістом цільних продуктів може мати багато переваг, оброблені харчові продукти все ж можуть приносити поживні речовини 

Сара підкреслила, що нормально вживати такі продукти як йогурти, рибні та овочеві консерви, заморожені овочі і крупи швидкого приготування.

Їсти виключно «хорошу» їжу

Дієтологи радять не розділяти продукти на хороші і погані, щоб вживання «шкідливих» не викликало у вас почуття провини.

Дієтолог Марія Адамс каже:

Коли ви розумієте, що вся їжа за своєю природою не є ні хорошою, ні поганою, відкриваються двері до більш гнучкого і реалістичного режиму харчування.

Не їсти нічого білого

Люди, що дотримують дієт, часто відмовляються від білих макаронів, білого хліба, білої картоплі, білого рису і навіть бананів. Однак дієтологи рекомендують поєднувати ці продукти з корисною їжею. Ви можете запекти картоплю разом з овочами або додати до рису стручкову квасолю.

Не їсти після 19

Також не рекомендується дотримуватися правила «не їсти після 19». Фахівці відзначають, що голод призведе лише до безсоння.

Дієтолог Енн Моней зазначила:

Якщо ви дійсно голодні ввечері, продовжуйте їсти. Не дозволяйте годиннику говорити вам, коли ви голодні — дозвольте вашому тілу повідомити вам про це.

При цьому, якщо голод часто переслідує ночами, фахівець порадила з’ясувати причину. Може бути, що прийоми їжі на початку дня занадто малі.

Їсти багато разів невеликими порціями

Не існує певної кількості прийомів їжі, куди важливішою є кількість споживаних калорій.

Оптимальну кількість прийомів їжі кожен вибирає за своїм бажанням. Так, три прийоми їжі по 600 калорій в день рівноцінні шести перекусам по 300 калорій.

Не їсти вуглеводи

Цільнозернові і крохмалисті овочі, такі як солодка картопля, коричневий рис, киноа і овес можуть бути включені в здоровий раціон, оскільки організму необхідно отримувати різноманітну їжу.

Нутриціолог-дієтолог Ліза Янг, автор книги «Нарешті ситий, нарешті схуд» говорить:

Як і у випадку з будь-якою іншою їжею, вуглеводи не спричинять збільшення ваги, якщо ви не з’їсте занадто багато.

Робити покупки по периметру супермаркету

Передумова цього правила полягає в тому, що, роблячи покупки тільки по периметру магазину, ви будете купувати виключно здорову їжу. Люди, виконуючі це правило, відвідують в основному тільки м’ясні та овочеві відділи. Але на полиціях інших відділів ви також можете купити корисні продукти: горіхи, рибні та овочеві консерви, оливкову олію і бобові.

Back to top button