Цікаве

Які продукти не можна їсти на ніч: корисні поради

Доки ми продовжуємо святкувати і чаклувати на кухні, наш організм зазнає серйозного ударк від кількості з’їденого. Але весна не за горами, і про своє здоров’я і стрункість час думати вже зараз. Почнемо з продуктів, які категорично не можна їсти на ніч. Ну і вдень їхню кількість теж варто скоротити. Нутриціолог Яна Легеза склала список таких продуктів, передає 1News.

Продукти, які не можна їсти на ніч

Смажене м’ясо, бекон, ковбаси

Жирний продукт, що важко перетравлюється, та активність шлунка спричинить труднощі із засинанням. Також амінокислота – тирозин – активує діяльність мозку, що теж погано позначиться на якості сну. Копченості та додаткова сіль у ковбасах можуть дати ранкову набряклість.

Продукти junk food

Тобто калорійна їжа з низькою біологічною цінністю і високим вмістом жирів і цукру. Це картопля фрі, гамбургери, попкорн, чіпси тощо.

Десерти та морозиво

Солодощі підвищують рівень інсуліну в крові, що не дуже добре для нічного прийому їжі. Усі швидкі вуглеводи більше рекомендовані зранку.

Сухофрукти

Вони містять багато цукру й клітковини, що може спричинити здуття кишечника. Це не дасть добре заснути.

Макаронні, хлібобулочні вироби, піца

Містять глютен і крохмаль, важкі для перетравлення, підвищують цукор у крові.

Бобові

Спричиняють здуття кишечника і дискомфорт уночі.

Кава, чорний чай, алкоголь

Кава негативно впливає на ваші біоритми, ферменти, що містяться в чаї, спричиняють занепокоєння, а алкоголь не дасть вам нормально виспатися.

Що можна з’їсти на ніч

Продукти, багаті на амінокислоти. Вони зміцнюватимуть дію соматотропного гормону – м’ясо, риба, яйця, морепродукти, овочі. Не часто можна каші, необроблені промислово.

Джерело: Сьогодні

Back to top button