Цікаве

Яка дієта допоможе швидше спалити жир при тренуваннях: наукове дослідження

Кето-дієта допомагає швидко спалювати жир за рахунок того, що при такому типі харчування практично не вживаються вуглеводи. Однак корисне таке харчування тільки для втрати саме жирової тканини, розповідає 1News.

Кето-дієта – що це таке?

Принцип такого харчування побудований на тому, що в раціоні присутні найбільше жирів (близько 75%), решта – білки (до 20%) і залишок припадає на вуглеводи. Кето-харчування рекомендує жирну рибу, м’ясо, горіхи, насіння, авокадо, яйця, зелень, сири, вершкове масло і оливкову олію.

 

З не рослинної їжі кето-дієта рекомендує авокадо, зелень, спаржу, горіхи, насіння

 

Виключає кето-дієта насамперед вуглеводи, особливо швидкі – фрукти, цукор, злаки, боби, крупи, крохмалисті овочі, борошняне. Кето-харчування набирає все більшої популярності серед тих, хто не тільки худне, а й захоплюється силовими тренуваннями – тобто нарощує м’язову масу. Однак кето-дієта підходить тільки для спалювання жиру, зазначають дослідники, а не для нарощування м’язів.

Чим же небезпечна кето-дієта при тренуваннях?

Аналізуючи продуктивність м’язів і склад тіла у добровольців, які дотримувалися кето-дієти і активно тренувалися, дослідники дійшли висновку: такий тип харчування негативно впливає на м’язову силу і вихідну потужність.

Більш того, дослідження показують, що кето-дієта може погіршувати м’язову гіпертрофію, викликану тренуваннями з обтяженнями, іноді навіть зі супутнім зниженням продуктивності м’язів.

Тому якщо ваша мета вже – утримувати вагу, формувати гарний м’язовий рельєф і силу м’язів, то кето-дієта вам не підходить. При наборі м’язів, навпаки, в раціоні потрібно більше білкової і вуглеводної їжі. Також перед тим як сісти на будь-яку дієту, необхідно проконсультуватися з лікарем.

 

Джерело: Nutrients

Back to top button