Цікаве

Як повернутися у форму після свят: корисні поради

Новорічні та різдвяні свята позаду, а почуття незадоволеності своїм тілом після численних застіль посилилося – знайома для багатьох ситуація. Але не забувайте – не на краще змінилася не тільки ваша фігура, а й стан внутрішніх органів, які споживали всі ці обсяги їжі, а також стан волосся і шкіри. Разом з нутриціологинею, консультанткою з питань дієтології та керування здоров’ям Вірою Паламар 1News розповідає про це детальніше.

“Починайте свій день з повноцінного білкового сніданку, наприклад омлету з овочами. Їжте кожні 3-5 годин, рівномірно розподіливши їжу. Це допоможе регулювати рівень цукру й інсуліну в крові та вирівняє апетит. Усуньте з раціону швидкі вуглеводи: кондитерські вироби, каші швидкого приготування, солодкі напої, хлібобулочні вироби з білого борошна. Як джерело вуглеводів використовуйте овочі, фрукти і цільнозернові продукти”, – радить дієтолог Віра Паламар.

5 простих правил, які допоможуть ввійти у форму після свят

1. Пийте багато води

 

Завантажте спеціальний застосунок, нагадування, залиште собі записку на холодильнику або просто носіть з собою пляшку води, щоб не забувати її випивати. Пити багато простої чистої води – це дуже важливо, щоб відновити водний баланс, а також нейтралізувати і вивести з організму залишки алкоголю.

Крім того, вода заповнює шлунок і в такий спосіб частково заміняє вам іду, що вкрай важливо ввечері. Намагайтеся випивати не менше ніж 1,5 літра води на день.

2. Режим харчування

Намагайтеся їсти кожні 3-4 години невеликими порціями. Це стимулюватиме обмін речовин і запобіжить появі сильного відчуття голоду. У жодному разі не пропускайте сніданок, адже саме він запускає складний механізм метаболізму.

При цьому вечерю плануйте не пізніше 19:00, і в ній не має бути важкої їжі.

3. Корисний перекус

 

Заготуйте собі заздалегідь корисні снеки для перекусів, використовуючи для них харчі з поєднанням білків і складних вуглеводів. Придадуться також горіхи і фрукти.

4. Щоденний спорт

 

Фото: depositphotos

Це не означає, що ви тепер маєте не виходити із спортзали. Ви можете влаштовувати собі прогулянки в парку, не користуватися ліфтом, більше рухатися. Ці прості кроки стануть ефективними помічниками в боротьбі за бажані форми.

5. Відрегулюйте температуру в оселі

Попри те, що на вулиці не дуже холодно, намагайтеся регулювати температуру в квартирі так, щоб вона була вище за 20 градусів. Це все тому, що холод збуджує апетит, адже організм, споживаючи їжу, намагається відновити енергію, тепло. А якщо потрібно зігрітися, то робіть це за допомогою чаїв, без цукру і цукерок, звісно, а також за допомогою супів.

 

Джерело: Сьогодні

Back to top button