Топ-8 продуктів, багатих вітаміном D
Вітамін D важливий для організму. При його дефіциті погіршується обмін речовин, страждає імунітет і нервова система. Також нестача цього вітаміну негативно позначається на нігтях, волоссі та зубах.
Фахівці розповіли, які продукти допоможуть відновити недолік цього вітаміну в організмі.
Гриби
Гриби, вирощені на відкритому грунті, харчуються сонцем. У сотні грамах цього продукту міститься до 2300 МО вітаміну D.
Лосось
Порція дикого лосося повністю покриває щоденну D-потребу.
Риб’ячий жир з печінки тріски
Чайна ложка такого риб’ячого жиру містить близько 450 МО вітаміну D.
Консервований тунець
У 100 грамах консервів міститься до 236 МО вітаміну D. Крім того, тунець — джерело вітаміну К і ніацину.
Устриці
В одній 100-грамової порції диких устриць міститься 320 МО вітаміну D, а також багато міді, цинку та вітаміну В12.
Яєчні жовтки
Жовток яйця в середньому містить 140 МО вітаміну D. Важливо врахувати, що такий високий показник тільки у яєць від курей, які виросли на вільному вигулі.
Оселедець, сардини, скумбрія і палтус
Свіжа Аалантична риба в середньому містить 2620 МО вітаміну D в 100-грамової порції.
Креветки
Креветки містять 150 МО вітаміну D на 100 грам. Перевагою креветок також є мінімальна кількість жиру.