Цікаве

Чому небезпечно сидіти, заклавши ногу на ногу

Чому небезпечно сидіти, заклавши ногу на ногу

Звичка, яка може призвести до появи сколіотичної постави.

Більшість людей проводять більшу частину часу в положенні сидячи. Лікарі та вчителі, менеджери та бухгалтери – всі працюють, в основному, сидячи. Але чи правильно ми сидимо? Чи не шкодимо своєму здоров’ю?

Більшість людей сидять неправильно, або нахилившись сильно вперед – до екрану комп’ютера, або поклавши ногу на ногу.

Не варто класти ногу на ногу, тому що в результаті тривалого перебування в такому положенні страждають не лише вени, а й хребет.

Зміщення осі хребта загрожує перенапругою м’язів спини, раннім зносом міжхребцевих дисків та хронічними болями. Всі ці наслідки в цілому можуть призвести до загального погіршення стану здоров’я, а також суттєво підвищують ризик розвитку ортопедичних захворювань.

Ще один неприємний наслідок неправильної пози для сидіння – варикозна хвороба. Вона виникає через тривале перебування у сидячому положенні. Щоб цього уникнути, треба кожні 40 хвилин робити перерви – ходити, розминатися, підніматися сходами.

Як знизити ризики?

Щоб знизити шкоду, яку організм отримує, треба частіше рухатися і розминатися протягом дня, а також уважно стежити за поставою: при правильному положенні тіла спина повинна залишатися прямою, а голова, плечі і таз — знаходитися на одному рівні.

Крім цього, як заходи щодо профілактики проблем із кровообігом експерт назвав помірні фізичні навантаження (плавання, ходьба, фітнес) та носіння компресійного трикотажу.

Back to top button