Цікаве

Більше ніколи його не купуйте: яке м’ясо найшкідливіше для здоров’я

М’ясо входить в денний раціон великої кількості людей. Завдяки йому організм отримує натрій, фосфор, калій, магній і залізо. Однак мало хто знає всі особливості видів м’яса.

розповість, в якому м’ясі більше користі, а яке м’ясо найшкідливіше для здоров’я.

В якому м’ясі більше користі — види і нюанси

У м’ясних продуктах міститься багато заліза, необхідного для утворення гемоглобіну і уникнення анемії. Як же зробити правильний вибір? Розглянемо види найкориснішого м’яса:

  1. Кролятина. М’ясо кролика часто вибирають ті, кому необхідно дотримуватися дієти. Воно добре засвоюється організмом, і, що важливо, не призводить до дискомфорту в кишечнику. Крім того, кролятина містить велику кількість білка.
  2. Індичатина. У м’ясі індички міститься багато вітамінів і мінералів. Воно сприяє здоров’ю кісток і суглобів, а також активує метаболізм.
  3. Курятина. Куряче м’ясо містить велику кількість білка і фосфору. При цьому воно низькокалорійне, тому підійде тим, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом.
  4. Телятина. Це ще один вид дієтичного м’яса, що містить велику кількість білка і маленьке — жиру. Воно багате фосфором, магнієм, калієм, селеном, цинком, вітамінами групи В, вітаміном D і залізом. Також вважається, що це найкорисніше м’ясо для чоловіків.

Зазвичай низькокалорійне біле м’ясо рекомендують дітям і людям зрілого віку.

Яке м’ясо найкорисніше для дітей — рекомендації

Відповідь на питання, яке м’ясо найбезпечніше для дітей, давно дали дієтологи. Вони радять давати дітям м’ясо кролів, курчат та індички. Кролятина і індичатина практично не містять холестерину. 

У той же час в гусятині, качатині і жирній свинині є велика кількість жирів, які важко засвоюються, тому їх давати дітям не рекомендують.

Яке м’ясо найбільш не корисне, а шкідливе

Французькі вчені вважають, що найбільшої шкоди організму людини може принести свинина, якщо в день з’їдати порцію вагою понад 160 г. Все через те, що в цьому м’ясі міститься гормон росту, який провокує запалення і набухання тканин.

Відзначимо, що при необхідності дотримання дієти варто спиратися на поради лікарів, що спеціалізуються на цьому питанні. 

Back to top button