Україна

У США розповіли про підготовку до відбудови України


У США розповіли про підготовку до відбудови України

На лютий 2024 року було відомо, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів.

Приватний сектор Сполучених Штатів готовий долучитися до роботи з відновлення України вже зараз, не чекаючи на завершення війни. Про це у п’ятницю, 26 липня, під час візиту до Києва заявила заступниця міністра торгівлі США Маріса Лаго, пише Радіо Свобода.

Вона зауважила, що американський уряд вже надав Україні 82 мільярди доларів військової, економічної та гуманітарної допомоги  та зазначила, що ця роботв буде продовжуватись, і до неї готовий долучитись приватний бізнес США.

“Підтримувати Україну – це більше, ніж просто правильний вчинок. Це інвестиція в трансатлантичну безпеку та демократичні цінності, які ми всі глибоко цінуємо. Для нас ця непохитна відданість Україні означає підключення американських компаній до нагальних потреб вже зараз, наприклад, у сфері оборони та енергетики”, – зауважила Маріса Лаго.

У Києві Лаго зустрілася з бізнес-спільнотою, підприємцями та представниками уряду. 

Прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала заявив, що цьогоріч Чехія виділить 500 млн крон (понад 21 млн дол.) у якості гуманітарної підтримки, підтримки програм розвитку та на економічну допомогу Україні. 

Нагадаємо, Україна за допомогою партнерів має намір побудувати у 2024 році до 1 гігавата газової маневреної генерації та ще 4 гігавати у найближчі роки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button