Світ

Низка країн закликала припинити вогонь у Газі

Низка країн закликала припинити вогонь у Газі

Фото: aa.com.tr/en/middle-east

Австралія, Канада та Нова Зеландія заявили про необхідність термінового припинення вогню в Газі

Підписанти наголошують, що вкрай потрібне негайне припинення вогню, цивільне населення має бути захищене, а для вирішення гуманітарної ситуації необхідне постійне збільшення потоку допомоги по всій Газі.

Канада, Австралія та Нова Зеландія закликали Ізраїль та ХАМАС до негайного припинення вогню в Газі. Про це у п’ятницю, 26 липня, йдеться у спільній заяві Міністерства закордонних справ трьох країн.

Представники країн зазначили, що “ситуація в Газі катастрофічна, людські страждання неприйнятні, і так продовжуватися більше не може”.

У заяві підкреслено, що країни, як і раніше, засуджують ХАМАС за звірства 7 жовтня 2023 року та акти терору, які продовжуються. Вказується, що ХАМАС має скласти зброю, звільнити всіх заручників, а також відмовитися від майбутнього управління Газою.

У свою чергу, сказано в заяві, Ізраїль має прислухатися до стурбованості міжнародної спільноти. Зокрема, Канада, Австралія та Нова Зеландія наголосили, що “захист цивільних осіб має першорядне значення та є вимогою міжнародного гуманітарного права”.

“Палестинські громадяни не можуть бути змушені платити ціну за перемогу над ХАМАС. Це має припинитися. Негайне припинення вогню вкрай необхідне”, – йдеться у спільній заяві.

Усі три країни зазначили, що “прихильні до роботи над незворотним шляхом до досягнення рішення про дві держави, де ізраїльтяни та палестинці можуть жити в безпеці в рамках міжнародно визнаних кордонів”. І це на їхню думку, єдиний реалістичний варіант досягти справедливого та міцного світу.

Раніше Нетаньягу заявив, що угода з ХАМАС про тимчасове припинення вогню і звільнення заручників “дозріває”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × one =

Back to top button