Цікаве

Американський дієтолог розповів, скільки потрібно з’їдати мигдалю, щоб захистити серце

Американський дієтолог розповів, скільки потрібно з’їдати мигдалю, щоб захистити серце

Чи знаєте ви, що мигдаль не тільки неймовірно смачний, але і зберігає здоров’я серця? Згідно з дослідженням, це пов’язано з тим, що мигдаль сповнений не тільки необхідних поживних речовин, але також харчових волокон і жирних кислот омега-3.

Дослідження показало, що дорослі, які їли близько 1,5 Унції мигдалю на тиждень (45-50 грам), зазнали зниження маси тіла і ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) або поганого холестерину в порівнянні з контрольною групою.

Що робить мигдаль таким корисним для серця?

За словами дієтолога з США Лорі Недеску, мигдаль своїми серцевими властивостями зобов’язаний вражаючому вмісту поживних речовин, зокрема, запасам мононенасичених жирів.

Мононенасичені жири знижують рівень холестерину ЛПНЩ, а також допомагають розвивати і підтримувати клітини вашого тіла. Крім мононенасичених жирів, мигдаль містить білок, вітамін Е і мінерали (магній, калій, мідь і цинк), які підтримують загоєння і імунітет.

Мигдаль також неймовірно багатий рослинними сполуками, званими флавоноїдами: катехін, епікатехін, кверцетин, кемпферол і ізорамнетін. Вони діють як потужні антиоксиданти.

Вживання всього 50 грам мигдалю в тиждень знижує ймовірність атеросклерозу.

Як можна додати в свій раціон більше мигдалю?

Це один з найбільш універсальних горіхів, тому мигдаль можна готувати і вживати в їжу різними способами. Його можна не тільки їсти як корисний перекус, але і використовувати в якості начинки для салатів і смузі на сніданок, запікати у випічці, подрібнювати і додавати в органічне і корисне парфе і навіть подрібнювати в горіхову пасту.

Back to top button