Україна

Ворог активізувався на трьох напрямках – Генштаб


Ворог активізувався на трьох напрямках - Генштаб

Найбільш активний противник на Покровському напрямку – 21 боєзіткнення. Чотири з них тривають біля Новоолександрівки та Карлівки.

З початку поточної доби кількість бойових зіткнень на фронті сягнула 99. Найбільша активність ворога спостерігається на Покровському, Торецькому та Харківському напрямках, повідомив Генштаб ЗСУ у середу, 17 липня.

Так, на Харківському напрямку росіяни атакують за підтримки авіації, завдали вже шість авіаударів КАБами. Кількість боєзіткнень зросла до 15. Всі свої зусилля окупанти сконцентрували у районах Глибокого та Вовчанська. На даний час точиться один бій неподалік Глибокого, всі інші ворожі атаки зупинено.

Збільшилась інтенсивність штурмових дій ворога і на Куп’янському напрямку. Вісім разів противник атакував позиції ЗСУ неподалік Синьківки, Андріївки та Стельмахівки. Біля останньої ще тривають бої у двох локаціях.

На Лиманському напрямку з початку доби зафіксовано шість штурмів ворога, половину з яких успішно відбили українські захисники. Поблизу Торського та Макіївки тривають бої.

На Сіверському напрямку росіяни продовжують намагання покращити тактичне положення неподалік Спірного, Виїмки, Федорівки та Верхньокам’янського. Кількість боєзіткнень зросла до п’яти. Дві атаки українські воїни відбили, три – ще тривають.

На Краматорському напрямку окупанти штурмують Часів Яр за підтримки авіації – застосували по місту три КАБи. Відбито два штурми біля Андріївки та Новомаркового.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до 17. Ворог зосереджує зусилля у бік Північного та Нью-Йорка. Бої тривають.

Найбільш активний противник на Покровському напрямку. На даний час зафіксовано 21 боєзіткнення. Чотири з них ще тривають неподалік Новоолександрівки та Карлівки.

На Курахівському напрямку росіяни атакували 12 разів. Продовжуються бої у двох локаціях поблизу Красногорівки. Окрім того, ворог атакував у районах Георгіївки та Парасковіївки на Курахівському напрямку.

На Времівському напрямку ворог двічі проводив штурми біля Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку наразі противник активізувався – провів вісім атак у районах Новодарівки, Малої Токмачки і Новоандріївки. Окрім того, загарбники випустили близько ста некерованих авіаракет у напрямках Гуляйполя, Лобкового, Рівнополя, Кам’янського і П’ятихаток.

На Придніпровському напрямку, на наших плацдармах на лівому березі Дніпра, окупанти двічі безуспішно намагалися потіснити українських воїнів з їх позицій”, – зазначили у Генштабі і додали, що  решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, за добу 16 липня на фронті ліквідували 1110 російських загарбників. Загальні бойові втрати армії РФ в Україні з початку війни перевищили 560 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − 1 =

Back to top button