Україна

Стало відомо, коли покращиться ситуація зі світлом


Стало відомо, коли покращиться ситуація зі світлом

Наприкінці липня буде завершено ремонт частини генерувального обладнання. Також прогнозується зниження температури повітря.

Енергетики очікують поліпшення ситуації з електропостачанням із кінця липня. Про це сказав член наглядової ради НЕК Укренерго Юрій Бойко в ефірі Суспільного в середу, 3 липня.

“Ми очікуємо наприкінці липня поліпшення ситуації, тому що є низка позитивних очікувань щодо виходу з ремонтів енергетичного обладнання, яке виробляє електроенергію. Також традиційно для нашого кліматичного регіону очікується зниження температури. Ці два фактори мають сприяти пом’якшенню ситуації в енергосистемі загалом”, – заявив він.

При цьому Бойко зазначив, що дефіцит електроенергії, найімовірніше, збережеться, але буде значно нижчим за поточний рівень.

Як відомо, в останні дні графіки погодинних відключень споживачів в Україні застосовуються цілодобово. При цьому обленерго відключають відразу по три черги споживачів.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

А напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що уряд працює над збільшенням імпорту електроенергії з ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + ten =

Back to top button