Україна

ВАКС розпочав розгляд справи про спробу підкупу топпосадовців


ВАКС розпочав розгляд справи про спробу підкупу топпосадовців

У 2023 році депутата викрили на наданні хабаря міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд у справі стосовно нардепа та його спільника, обвинувачених у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у середу, 17 липня.

“17 липня 2024 року колегія суддів ВАКС розпочала розгляд по суті у справі стосовно чинного нардепа та його спільника, яких викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем’єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України”, – мовиться у повідомленні.

Наступне засідання призначено на 14 серпня 2024 року.

Нагадаємо, у 2023 році Вищий антикорупційний суд на два місяці відправив у СІЗО народного депутата від групи За майбутнє Сергія Лабазюка з можливістю внесення 40 мільйонів гривень застави.Згодом стало відомо, що Лабазюк вийшов із СІЗО.

Раніше депутата викрили на наданні хабаря міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму.

Лабазюк, змовившись із директором акціонерного товариства, запропонували топпосадовцям хабар за виділення 1 млрд гривень додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм товариство. Запропонована сума хабаря мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × five =

Back to top button