Україна

Нідерланди зробили заяву про F-16 для України


Нідерланди зробили заяву про F-16 для України

Міністр оборони Нідерландів Рубель Брекельманс сказав, що F-16 будуть в Україні “найближчим часом”.

Винищувачі F-16 від Нідерландів будуть в Україні “найближчим часом”. Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс, передає Укрінформ.

Він не став називати точну кількість винищувачів, які будуть передані, “тому що це також цінна інформація для Росії”. За його словами, всі процеси передачі озброєнь мають відбуватися в безпечний та надійний спосіб.

“Причина не в тому, що я не хочу інформувати громадськість, бо я хотів би інформувати всіх, наскільки це можливо. Але ми знаємо, що F-16 також є мішенню для Росії, і якщо ми поділимося деталями, точною датою та часом, то це буде дуже цінна інформація для російського режиму. І ми не хочемо робити їх більш поінформованими, ніж вони є. Тож це те, чим я не буду ділитися…Я можу сказати, що те що зараз роблять українські пілоти, це справді дивовижно. Зазвичай нідерландським пілотам потрібно багато років, іноді навіть більше п’яти років, щоб вивчити F-16, щоб вивчити систему, яка є досить складною. Українські пілоти зараз роблять це за рік-півтора. Тож це дійсно щось визначне”, – заявив він.

Нагадаємо, Греція розглядає можливість вивести з експлуатації 32 старі винищувачі F-16 Block-30, щоб потім передати їх у США для модернізації, аби після цього літаки відправилися в Україну.

ЗМІ повідомили, скільки F-16 ЗСУ отримають влітку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − ten =

Back to top button