Україна

Підозрюваний у державній зраді нардеп підтвердив своє перебування в Білорусі

Підозрюваний у державній зраді народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Тарас Козак задекларував витрату 1,3 млн гривень на оренду житла в Білорусі. Відповідні витрати датовані 31 травня, повідомляє 1News.

Так, 26 червня нардеп подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, де вказав оренду житла та продаж валюти на суму 1 340 873 грн в Білорусі.

Нагадаємо, в травні Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам – Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

За словами Генпрокурора, народні депутати Медведчук та Козак підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Згодом у Медведчука пройшли декілька обшуків в помешканні та офісах. При цьому він заявляв, що Тарас Козак перебуває в Білорусі. В Генпрокуратурі заявляли, що в них інша інформація щодо місця перебування нардепа.

Зазначимо, що Тарас Козак є одним з найближчих соратників Віктора Медведчука. На нього зокрема були записані зачинені телеканали 112 Україна, NewsOne та ZIK. Також він і його цивільна дружина ведуть спільний бізнес з родиною Медведчука.

В лютому 2021 року повідомлялось, що цивільна Козака Наталія Лавренюк, яку він не вказує в декларації, володіє квартирою на 657 квадратних метрів у центрі Москви, в одному з найдорожчих житлових комплексів російської столиці Knightsbridge Privat Park.

Зазначається, що на момент набуття у власність ринкова вартість цього житла становила 13 мільйонів доларів (або близько 350 мільйонів гривень).

Апартаменти знаходяться в делюкс-комплексі в самому центрі Москви в 5 км від Кремля, по-сусідству з російським прем’єром Мішустіним і очільником “Почты России”.

Back to top button