Україна

У боях з РФ загинула журналістка Алла Пушкарчук


У боях з РФ загинула журналістка Алла Пушкарчук

Під час Революції гідності вона долучилася до “Правого сектора”, згодом висвітлювала події на фронті як журналістка.

На фронті загинула військовослужбовиця, журналістка “Тижня” і “Читомо” Алла Пушкарчук (Рута). Про це у четвер, 25 квытня, повідомив журналіст і військовий Дмитро Крапивенко у Facebook.

Він написав, що дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар’єру театрознавиці.

“Алла була з того покоління, що дорослішало на війні і жадібно будувало плани на майбутнє. Вона колекціонувала народні прикраси, живо цікавилася культурним життям, постила фото котиків, які з нею були повсюди. Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі. Для мене заповітом стануть її слова про те, що її бісять ветерани, які поводяться у дусі “я був в АТО, а ти, бля, хто?” Вона не терпіла зухвальства і зайвого пафосу”, – написав він. 

За словами Крапивенка, Пушкарчук у “Тижні” зросла від новинаря до повноцінної культурної оглядачки.

Пушкарчук також працювала у виданні “Читомо” – відповідала за стрічку новин та координувала проєкт “Люди з порожніх стільців”.

Її репортаж “Поворот праворуч” увійшов в 10-ку фіналістів Конкурсу художнього репортажу “Самовидець” 2016 року. 2017 року – із серією фотографій з війни увійшла в число переможців XIX Міжнародного фотоконкурсу від Всеукраїнської газети “День”.

За даними ІМІ, Алла Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, що загинули унаслідок російської агресії проти України.

На війні проти російських загарбників помер актор Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І.Кочерги Андрій Доманський. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 5 =

Back to top button