Україна

За 6,44 кілометра від кордону з Україною через річку Прип’ять у Білорусі розгорнули понтонний міст – 1News


Фото з відкритих джерел

Наразі невідомо, військові Росії чи Білорусі розгорнули цей міст

За 6,44 кілометра від кордону з Україною через річку Прип’ять у Білорусі розгорнули понтонний міст. Про це повідомляє “Мілітарний” з посиланням на супутникові знімки.

Зазначається, що це територія Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника, тобто Чорнобильська зона відчуження.

Розгортання понтонно-мостового парку у такій близькості до українського кордону помітили OSINT дослідники (розвідка на основі відкритих джерел – ред.).

Наразі невідомо, військові Росії чи Білорусі розгорнули цей міст.

15 лютого IntelDoge опублікував у Twitter супутникові знімки з сервісу за координатами 51.5327, 29.86593, на них зображені роботи на грунті з обох сторін річки Прип’ять.

Супутникові знімки, які вже 16 лютого опублікував користувач ameliairheart, фіксують розгорнутий понтонний міст через річку Прип’ять.

У звіті ділянок для російсько-білоруських навчань “Союзная решимость – 2022” території заповідника немає.

У переліку ділянок місцевості для спільних оперативних навчань “Союзная решимость – 2022” територія заповідника не значиться.

1News за темою: МЗС Білорусі: Всі російські військові залишать країну після навчань

Раніше повідомлялося, що міністр оборони України Олексій Резніков вважає малоймовірним вторгнення Росії і захоплення Києва з території Білорусі. Він підкреслив, що рельєф місцевості і вибудувана на цьому напрямку оборона ускладнять завдання наступаючим. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button