Україна

Генпрокурор підписала підозру у державній зраді для Медведчука: в його помешканні проводять обшуки

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом народним депутатам. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 1News.

фото 1News

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту – М і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків… За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим «парламентарям» про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних», – зазначила вона.

За словами Генпрокурора, «народні депутати М І К підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму».

«За результатами обшуків, місцезнаходження нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою», – додала вона.

Окремо Генпрокурор зазначила наступні висновки:

  1. Вважати Крим частиною іншої держави – не можна.
  2. Сприяти і безпосередньо брати участь в передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн – не можна.
  3. Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України – не можна.
  4. Розкривати відомості, що містять держтаємницю – не можна.
  5. Створювати армію інформаційних клоунів і ляльководити ними у власних антиукраїнських інтересах – не можна.

Хоча імені нардепів Генпрокурор не назвала, одним з них може виявитися Віктор Медчедчук.

За даними ЗМІ, саме зараз в його будинку на вулиці Монтажників у Києві проводяться обшуки із залученням «Альфи».

Там політик разом з сім’єю живе поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

Іншим депутатом, якому підписала Генпрокурор, може бути соратник Медведчука – Тарас Козак.

Оновлено о 16:02: Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Вадим Рабінович підтвердив обшуки у Віктора Медведчука.

“Прямо зараз в будинку одного з лідерів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві проходять обшуки. В цьому будинку Медведчук з родиною живе, поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт. Відразу після 9 травня …”, – напеисав Рабінович на своїй сторінці у Facebook.

Back to top button