Світ

Генсек ООН закликав розгорнути місію безпеки на Гаїті

Генсек ООН закликав розгорнути місію безпеки на Гаїті

Фото: latercera.com

Банди на Гаїті об’єдналися і вчинили серію нападів на урядові установи, поліцейські дільниці та президентський палац у столиці

Тільки минулого року року на Гаїті сталося понад 3 тисячі вбивств та понад 1,5 тисячі викрадень людей.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав нову владу Гаїті якнайшвидше розгорнути роботу міжнародної місії безпеки на островах. Про це у четвер, 25 квітня, пише Reuters.

“Генеральний секретар закликає всі держави-члени забезпечити функціонування багатонаціональної місії з безпеки, а також забезпечити їй фінансову та матеріально-технічну підтримку, необхідну для успіху”, – заявив офіційний представник ООН Стефан Дюжаррик.

За його словами, Генеральний секретар ООН також рекомендував прискорити реалізацію перехідних механізмів управління новим урядом Гаїті, щоб мінімізувати вплив банд на островах.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН схвалила відправку місії із забезпечення безпеки на Гаїті. Мета місії – допомогти гаїтянській владі у боротьбі з бандами, що орудують у країні. Тільки минулого року на Гаїті сталося понад 3 тисячі вбивств та понад 1,5 тисячі викрадень людей. Великомасштабні напади на цілі райони призвели до переміщення близько 200 тис. осіб.

Сотні в’язнів втекли з тюрми у столиці Гаїті Порт-о-Пренсі.Серед втікачів були й чоловіки, засуджені за вбивство президента країни Жовенеля Моїза у 2021 році. 

Вдову колишнього президента Гаїті, Мартін Моїз, і колишнього прем’єр-міністра Клода Жозефа звинуватили у причетності до вбивства Жовенеля Моїза. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + one =

Back to top button