Цікаве

Заснути за 2 хвилини: поради для тих, хто страждає на безсоння

Заснути за 2 хвилини: поради для тих, хто страждає на безсоння

Содержание

Неможливість заснути багатьом здається лише відсутністю втоми, але через кілька безсонних діб людина усвідомлює появу будь-яких проблем в організмі.

Зміст
  • Етап перший
  • Етап другий

Багато людей роками зазнають труднощів: лягають у ліжко і проводять від трьох до п’яти годин, дивлячись у стелю. Може здатися, що безсоння триває нескінченно, а вранці протягом дня накочує хвиля перевтоми, втрачається інтерес до роботи, слабшає концентрація уваги.

З такою ж проблемою зіткнулися льотчики зі Сполучених Штатів, тому представники державного апарату всерйоз замислилися над тим, як допомогти молодим людям працювати ефективніше та спати достатньо часу. Для цього був запрошений Бад Вінтер, який прославився як чудовий тренер.

Він порадив діяти в кілька етапів, щоб досягти хороших результатів. Зараз ця техніка широко використовується лікарями та звичайними людьми, які намагаються навчитися засипати швидко та міцно.

Етап перший

Необхідно навчитися розслабляти все тіло, але починати треба з обличчя та голови. Нехай очі та губи не посміхаються, а чоло не хмуриться. Коли брови та вуха відпускають напругу, це помітно по всій особі. Потім потрібно звернути увагу на шию та потилицю.

Якщо є якесь неприємне відчуття, можна опустити голову нижче, до самих грудей.

Потім треба перейти на плечі та спину. Як показує практика між лопаток і в області грудей у ​​людей ніби встає ком, якого складно позбутися, але нічого неможливого немає. Треба тільки опустити плечі якнайнижче, щоб відчути невелике розтягнення в хребті.

Тепер необхідно подивитися на живіт: наскільки розслаблена область пупка, чи дихання не затискається. Можна не втягувати м’язи преса, а навпаки дати свободу шлунку та кишечнику.

Стегна, гомілки і ступні повинні бути у вільному становищі: ніщо має сковувати рухів, повне розслаблення передбачає свободу пози.

Етап другий

Тепер необхідно відпустити минулий день з усіма його проблемами, недоліками, стресами, радощами та щастям. Потрібно повністю абстрагуватися від почуттів та постаратися заповнити голову та серце теплом та спокоєм.

Звичайно, буває дуже складно сконцентруватися на сні, тому є простий та дієвий метод, як упоратися з цією проблемою. Достатньо візуалізувати море та зручний гамак на березі.

Нехай волосся обдуває теплий вітер, а серце входить тихе задоволення. На цьому етапі необхідно повторювати слова «не думай». Робити це потрібно доти, доки не прийде сон.

У когось зміни видно вже після перших сеансів терапії, а комусь доведеться постаратися до двох місяців, але результат того вартий: професіонали цієї методики легко занурюються в сон вже через дві хвилини.

Можливості людського організму безмежні, важливо лише правильно ними користуватися.

Back to top button