Україна

Кабмін змінив формат навчання для школярів за кордоном


Кабмін змінив формат навчання для школярів за кордоном

Нова програма передбачає вивчення лише предметів українознавчого компоненту. Оцінки з інших предметів будуть зараховані у школі, у якій діти навчаються за кордоном.

Уряд змінив формат навчального процесу для дітей, які зараз перебувають за кордоном. Про це повідомив прем’єр-міністр Дениса Шмигаль на засіданні кабміну 1 вересня

“Уряд ухвалив рішення про переформатування освітнього процесу для дітей, які зараз не в Україні. Затвердили типову освітню програму, яка передбачає вивчення лише предметів українознавчого компоненту. Це 6-8 годин на тиждень”, – зазначив він.

Шмигаль додав, що оцінки з математики чи, наприклад, з природничих наук будуть зараховані у школі, у якій діти зараз навчаються за кордоном.

Прем’єрнаголосив, що уряд працює над системною трансформацією освітнього процесу.

За його словами,Михайло Федоров та міністр освіти Оксен Лісовий уже мають конкретні напрацювання, які до кінця року будуть презентовані. Йдеться про п’ять напрямів: покращення рівня навичок освітніх менеджерів; підвищення престижу, оплати праці, навичок та вмінь українських педагогів; сучасний зміст і сенси освіти на основі НУШ; оновлена система та мережа для рівного доступу всіх дітей до якісної освіти; новий освітній простір: його безпека та якість за новими стандартами.

Нагадаємо, з 1 вересня в школах України діятимуть три формати навчання. В кожній області свій – в залежності від безпекової ситуації.

Знову до навчання: нововведення для школярів та вчителів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button