Цікаве

Як виростити красиві яблука без черв’яків: ефективний та безпечний метод

Яблунева плодожерка здатна наносити шкоду рослині на будь-якій фазі росту. Найефективніший засіб боротьби з нею — це проведення регулярної інсектицидної обробки.

Дієвий метод боротьби із плодожеркою

Якщо профілактика для дерева не була вчасно виконана та шкідник завівся, не варто засмучуватись. Є один дієвий народний засіб для знищення яблуневої плодожерки. Він безпечний для людей, інших рослин та корисних комах. Для знищення плодожерки потрібно обробити яблуню розчином полину.

Як приготувати розчин з полину

Візьміть свіжі або сухі стеблини полину, подрібніть їх. Заповніть підготовленою травою половину відра. Залийте доверху водою та поставте настоюватись на добу.

На наступній стадії процесу суміш потрібно поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити протягом 30 хвилин. Далі суміш проціджують та розводять у співвідношенні 1:2. Для покращення її властивостей рекомендується додати до неї натерте господарське мило. Це допоможе закріпити розчин на яблунях після обробки.

Як часто обробляти

Наносять на дерева суміш з полину та мила методом обприскування після цвітіння. Через 7-10 днів потрібно провести повторну обробку.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − ten =

Back to top button