Україна

Велике перезавантаження. Влада тасує кадриСюжет


Велике перезавантаження. Влада тасує кадри

Склад Кабінету Міністрів України буде змінено на 50%, зміниться в країні й міністр закордонних справ.

 
В Україні проведуть наймасштабніші кадрові перестановки з початку повномасштабного вторгнення Росії. Президент Володимир Зеленський, анонсуючи пертурбації, заявив, що осінь буде надзвичайно важливою для країни, і “державні інститути мають бути налаштовані так, щоб Україна досягла всіх результатів, які нам потрібні”.
 
Хто на вихід
 
У понеділок і вівторок до Верховної Ради надійшли заяви про відставку від віце-прем’єра та міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця та голови Фонду державного майна Віталія Коваля.
 
Також йде міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За даними ЗМІ, Кулебе можуть запропонувати посаду в Брюсселі, у представництвах ЄС чи НАТО — або посаду посла в Бельгії та Люксембурзі.
 
Хто на вхід
 
Новим міністром закордонних справ стане Андрій Сібіг, перший заступник нинішнього міністра. Сібіга – кадровий дипломат. Він працював на різних посадах у МЗС, з 2016-го по 2021 рік був послом України в Туреччині, а потім обійняв посаду заступника керівника офісу президента, де займався питаннями зовнішньої політики.
 
Ольга Стефанишина, ймовірно, після формальної відставки повернеться на посаду віце-прем’єра, на додаток до якого отримає призначення міністром юстиції.
 
Замість Руслана Стрільця міністром екології планується призначити Світлану Грінчук, яка зараз обіймає посаду заступника міністра енергетики.
 
Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості очолить Герман Сметанін, міністерство у справах ветеранів – Наталія Калмикова,
 
об’єднані Міністерство розвитку громад та територій України та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – Олексій Кулеба.
 
Міністерством молоді та спорту вже без приставки виконувача обов’язків керуватиме Матвій Бідний, Міністерством аграрної політики та продовольства — Віталій Коваль. Міністерство культури та інформаційної політики України очолить Микола Точицький. Він кадровий дипломат, у минулому генеральний консул у Сан-Франциско, постійний представник України при Раді Європи та екс-посол у Бельгії та Люксембурзі.
 
На посаду заступників глави Офісу президента планують призначити Ірину Верещук та Олександра Камишина.
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − five =

Back to top button