Світ

У США сталася стрілянина у школі: чотири жертви, десятки поранених

У США сталася стрілянина у школі: чотири жертви, десятки поранених

Фото: edition.cnn

Правоохоронці затримали підозрюваного

Нападником виявився 14-річний хлопець. Його затримали. Байден вкотре закликав республіканців посилити законодавство щодо володіння зброєю.

В американському місті Віндер, що у штаті Джорджія, сталася стрілянина у середній школі Апалачі, принаймні чотири людини загинуло. Про це у середу, 4 вересня, повідомляє CNN з посиланням на Бюро розслідувань штату.

За даними телеканалу, приблизно 30 людей отримали поранення в результаті стрілянини. Бюро розслідувань штату повідомило про дев’ятьох поранених, які перебувають у лікарнях. Частину важкопоранених вивезли гелікоптером.

Джерело в правоохоронних органах повідомило CNN, що нападник, який відкрив стрілянину в середу вранці в середній школі Апалачі, виявився 14-річним хлопцем. Поки невідомо, чи навчався підліток у цій школі.

Підозрюваний живий і перебуває під вартою, повідомило Бюро розслідувань Джорджії.

Представники правоохоронних органів штату повідомили, що вранці 4 вересня середня школа Апалачі отримала телефонний дзвінок із попередженням про те, що в п’яти школах буде стрілянина, і що Апалачі буде першою. Хто дзвонив, невідомо. Офіційні особи повідомили CNN, що розслідують дзвінок і звідки він походить.

Усі школи в окрузі закрили. Поліцію також направили ​​до всіх окружних середніх шкіл, але немає повідомлень про інші інциденти.

Президент Джо Байден оприлюднив заяву з приводу стрілянини у школі.

“Те, що мало бути радісним поверненням до школи у Віндері, штат Джорджія, тепер перетворилося на ще одне жахливе нагадування про те, як збройне насильство продовжує руйнувати наші громади. Студенти по всій країні вчаться не читати й писати, а ховатися. Ми не можемо продовжувати сприймати це як нормальне явище”, – наголосив Байден.

Він заявив, що “після десятиліть бездіяльності республіканці в Конгресі повинні нарешті сказати “досить” і співпрацювати з демократами, щоб прийняти закон про безпеку зброї”.

“Ми повинні знову заборонити штурмову зброю та магазини великої ємності, вимагати безпечного зберігання вогнепальної зброї, запровадити загальну перевірку даних і скасувати імунітет для виробників зброї. Ці заходи не повернуть тих, хто трагічно загинув сьогодні, але допоможуть запобігти ще більшому трагічному насильству з використанням зброї, яке розірве більше сімей”, – заявив президент.

Як пише CNN, за даними Архіву насильства з вогнепальної зброї, цього року в США сталося щонайменше 385 випадків масової стрілянини. Йдеться про масову стрілянину як вбивство чотирьох або більше жертв. Це в середньому понад 1,5 масових розстрілів кожного дня до цього року.

Раніше повідомлялося, що у США підлітки влаштували “розбірки” з пістолетами. Сімох неповнолітніх було поранено.

Також у метро Нью-Йорка сталася стрілянина, загинув чоловік, ще п’ятеро людей поранені.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen + five =

Back to top button