Світ

У КНДР почали страчувати чиновників через повені – ЗМІ

У КНДР почали страчувати чиновників через повені - ЗМІ

КНДР влітку постраждала від повеней

Розвідка бачить ознаки того, що Кім Чен Ин страчує чиновників за масштабні руйнування і втрати від повеней .

У ПівнічнійКореї почали страчувати чиновників провінцій, які постраждали від сильних повеней, спричинених тривалими зливами. Про це у середу, 4 вересня, повідомило розвідувальне агентство Південної Кореї, передає Yonhap.

Зазначається, що на екстреному засіданні політбюро правлячої в КНДР Трудової партії 31 липня лідер країни Кім Чен Ин заявив, що за масштабні руйнування і втрати від повеней покарає чиновників двох північних провінцій Джаган і Північний Пхьонган, де було затоплено частину районів та з яких екстрено евакуювали тисячі людей.

Про те, яке саме покарання буде застосовано, Кім не сказав, проте південнокорейська розвідка виявила ознаки ймовірних страт у КНДР і наразі уважно аналізує ситуацію.

У Сеулі вважають, що серед тих, кого через повінь режим Кіма першим засудив до смертної кари, може бути колишній очільник провінційного комітету Трудової партії провінції Джаганг Кан Пон Хун, раніше звільнений зі своєї посади разом з іншими високопосадовцями, включаючи міністра громадської безпеки КНДР Рі Тхе Сопа.

Пхеньян тримає в таємниці всю інформацію про загиблих та постраждалих від повені, а також завдані нею збитки. Західні та південнокорейські ЗМІ повідомляли, що під водою могли опинитись понад 4 000 будинків, а кількість постраждалих може вимірюватися десятками тисяч.

Нагадаємо, повідомлення про страту чиновників у КНДР з’являлися і раніше. Так, у 2021 році повідомлялося, що влада КНДР стратила голову комісії з реалізації програми дистанційної освіти через неефективну роботу цього органу. 

А у 2020 році у Північній Кореї стратили двох чиновників на тлі економічних труднощів під час пандемії. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 2 =

Back to top button