Цікаве

Як перестати хвилюватися: корисні поради

У сучасному світі стресів, нервування і кризових ситуацій не уникнути, тому потрібно навчитися заспокоюватися, переставати хвилюватися через дрібниці і нервувати з будь-якого приводу. Що б з вами не трапилося – нічого не приймайте близько до серця. А ще – стежте за своїм диханням, говорить лікар-психолог Ольга Мірошникова, передає 1News.

За її словами, дихальні вправи допомагають розслабитися, тому що вони змушують ваше тіло почуватися так, як у стані розслаблення.

7 способів, як перестати хвилюватися і стати спокійнішими

1. Припиніть боротися з хвилюванням

Не потрібно витрачати своє здоров’я і дорогоцінний час на хвилювання. Вам потрібно проаналізувати причину ваших переживань, найімовірніше ситуація має рішення, а відповідно й переживати нема за що.

2. Просіть про допомогу близьких

Говоріть з рідними і друзями про ваші почуття й переживання – так ви зможете перестати хвилюватися, “промовляючи” вашу неприємну ситуацію.

3. Любіть себе

У будь-якій незрозумілій ситуації заспокойтеся, приляжте, подумки обійміть себе, щоб уберегти нерви. Намагайтеся ставити на перше місце себе і свій спокій – зробіть улюблену процедуру, прогуляйтеся в парку, сходіть в улюблену кав’ярню. Робіть все, що любите, щоб заспокоїтися.

4. Почніть медитувати

Фахівці Центру здоров’я і досягнень в освіті з’ясували, що заняття медитацією допомагають поліпшити настрій, стати менш тривожними, рідше почуватися розлюченим і почуватися менше втомленими.

5. Дихайте правильно

Коли ви хвилюєтеся, серце починає битися дуже швидко, а дихання пришвидшується. В такому випадку вашому організму потрібна зупинка і кисень. Для цього видихніть і почніть дихати глибоко та рівно.

6. Знайдіть для себе улюблене заняття

Людині, у якої багато улюблених справ, немає часу на переживання. Це дуже дієвий метод позбавлення від хвилювання. Малювання, в’язання, гра на музичному інструменті, йога, біг, читання – те, що приносить вам задоволення.

7. Не приймайте поспішних рішень

Щоб не нервувати через те, що ви робите щось не так, краще добре зважте всі “за” і “проти” перед тим, як приймати серйозне рішення. Подумайте і запитайте у себе, а чи варто робити задумане чи ні. Вчіться передбачити життєві ситуації.

Джерело: Сьогодні

Back to top button