Цікаве

Як без голодування повернути ідеальну форму взимку: корисні поради

Після свят кожен з нас обіцяє собі скинути набрані кілограми, але як це зробити легко і без стресу для організму, знають не всі. Ведучі програми “Ранок з УкраїноюМарія Мельник і Анатолій Анатоліч розповіли, яка дієта допоможе швидко і без голодування повернути форму лише за кілька тижнів, передає 1News.

Короткий світловий день, стрес та новорічні свята – це вороги для нашої фігури. Після Нового року чи не кожен дає собі слово скинути набрану вагу, але як це зробити правильно і без стресу для організму?

Взимку ідеальною буде так звана жирна дієта, за її допомогою можна продовжити життя на 10 років.

 

Фахівці відзначають – взимку ідеальною буде так звана жирна дієта. Навіть більше, за її допомогою можна продовжити життя на 10 років! Головне – їсти “правильні” жири.

До “правильних” жирів належать: горіхи, рослинні олії або топлене масло, авокадо, червона риба та сало. До речі, сало – чудове джерело жирів, які допомагають у холодну пору року підтримувати температуру та енергообмін, а ще сало дає довгий час почуватися ситим, – коментує лікарка Альбіна Мухомедьярова у програмі “Ранок з Україною”.

Дієтологи навіть призначають “жирну дієту”, або кетодієту. Її раціон складається з 80% жиру, 20% білків та 10% вуглеводів. Їсти можна навіть солодке, правда, у певний час.

Є таке правило: десерт на десерт. Тобто солодке вживати після основного прийняття їжі. Тоді користі буде максимальна, а шкода – мінімальна, – радить лікарка.

Корисніше тістечка вживати в першій половині дня. А ще краще солодке замінити фруктами: яблуками, бананами та цитрусовими.

Якщо ви любите ці продукти, намагайтеся контролювати їхню кількість, наприклад не більше 1 банана на день! – поділилася Альбіна Мухомедьярова в ефірі каналу “Україна”.

А ще великий плюс “жирної дієти” в тому, що не обов’язково закривати рот після 18:00, головне – останнє приймання їжі має бути не пізніше ніж за 2 години до сну. Раціон кетодієти краще довірити лікарю, адже сидіти на ній можна лише 3 тижні. А людям, які хворіють на діабет, гіпертонію або мають проблеми з печінкою та нирками вона взагалі заборонена.

 

Back to top button