Цікаве

Ці продукти можуть знизити ризик розвитку раку: додайте їх до свого щоденного раціону

Ці продукти можуть знизити ризик розвитку раку: додайте їх до свого щоденного раціону

Зміст статті

Вчені стверджують, що додавання певних корисних суперпродуктів до вашого раціону, підтримання нормальної ваги та дотримання здорового способу життя можуть допомогти знизити ризик розвитку більшості видів раку.

Рукола

Рукола містить актиоксиданти і глюкозинолати, які організм розщеплює на низку корисних сполук, включаючи сульфорафан – активну сполуку, яка безпосередньо усуває канцерогени з організму та забезпечує білок, який пригнічує ріст пухлини.

Авокадо 

Дослідження показали, що фітохімічні речовини в авокадо можуть вибірково пригнічувати ріст ракових клітин і передракових клітин, а також викликати апоптоз або загибель деяких ракових клітин, включаючи рак шийки матки, товстої кишки, підшлункової залози, простати та шлунка. Авокадо також містить високий рівень природних каротиноїдів (пігментів), які запобігають прогресуванню або поширення ракових клітин.

Ягоди

Ожина, чорниця, вишня, журавлина, смородина, глід та малина, є антиоксидантами, багатими на флавоноїди, які мають вирішальне значення для профілактики раку. Всього однієї або двох ягід щодня достатнього для оптимального захисту від раку.

Бобові

За даними Американського інституту дослідження раку, найкращі продукти для боротьби з раком включають квасолю , особливо чорну і червону квасолю, пінто, червону сочевицю та жовтий колотий горох, які є основними джерелами антоціанів та насичені іншими корисними речовинами та кислотами здатними боротися з раком.

Кіноа

Кіноа також багата на каротиноїди, які допомагають знизити ризик раку молочної залози, раку легенів і раку яєчників.

Дослідники додали, що кіноа багата не тільки макроелементами, але також вітамінами, незамінними амінокислотами і мінералами, які сприяють біологічним функціям, включаючи антиканцерогенну, антиоксидантну, антимікробну та протизапальну дію.

Батат

Корисні властивості цього продукту захищають від колоректального раку. Він насичений лютеїном і каротиноїдами, які пригнічують ракові клітини, перешкоджаючи росту естроген-залежної пухлини, пов’язаної з раком грудей у ​​жінок перед менопаузою.

Горіхи

Волоські горіхи, фундук, кеш’ю, пекан, фісташки, мигдаль —  також допомагають зменшити ризик поширених форм раку. Щоденне споживання невеликої жмені горіхів допоможе уникнути багатьох хронічних захворювань і перешкоджає появи пухлин в організмі, особливо злоякісних.

Back to top button