Цікаве

Соя корисна для схуднення: наукове дослідження

Соя – відмінне джерело білка і досить низькокалорійний продукт, а його користь в плані схуднення знову привернула уми вчених. Вявляється, соєві закуски відмінно допомагають худнути і підтримувати тіло: результати дослідження розповідає 1News.

Чим же корисна соя для схуднення?

Соя добра тим, що у неї нейтральний запах і смак, тому створити саме свій улюблений смак соєвій закусці або страві легко за допомогою приправ або соусів. Оскільки соя – відмінне джерело білка, закуски і страви з неї насичують організм і допомагають уникнути переїдання.

Про значимість білка в харчуванні ви можете прочитати в будь-якому підручнику біології. Нагадаємо лише, що білок – це важливий будівельний матеріал для наших клітин.

Соя, завдяки лецитину, що в ній міститься, допомагає регулювати рівень шкідливого холестерину, поліпшити обмінні процеси, що важливо для схуднення. Продукти на основі сої легко засвоюються організмом і менш калорійні, ніж “чиста” соя.

Коли ж краще їсти сою, щоб пішла зайва вага

У дослідженні йдеться про те, що понад 100 молодих жінок із зайвою вагою робили перекус соєвими бобами і снеками з сої щодня, о 10 годині ранку.

Cнекі, збагачені соєвими продуктами, допомагають схуднути

Це допомогло знизити апетит загалом, схуднути і поліпшити стан шкіри. Найбільшого ефекту досягли жінки, які як перекуси їли снеки з високим вмістом білка, збагачені соєю.

Джерело: Nutrients
Back to top button