Цікаве

Що обрати діабетикам для здорового перекусу: поради дієтологів

Що обрати діабетикам для здорового перекусу: поради дієтологів

Коли людина страждає на діабет, кожний прийом їжі має суворо контролюватися, не можна переїдати і навпаки відмовляти собі у їжі, адже ці обмеження можуть призвести до підвищення або пониження рівня цукру в крові. Хоча зараз й існують багато препаратів які усувають цю проблему, ми пропонуємо подбати про своє харчування і підготувати кілька корисних та поживних продуктів для швидких перекусів.

Круто зварене яйце

Яйця – не просто їжа для сніданку, це також низькокалорійна закуска, яка стабілізує рівень цукру в крові. Звичайне яйце містить лише близько 77 калорій. В яйцях немає вуглеводів, тому вони не підвищують рівень глюкози в крові, але містять багато білка та безліч необхідних поживних речовин від вітаміну А до цинку.

В’ялене м’ясо

Смачне, поживне, ситне і приправлене корисними спеціями. В’ялене м’ясо — це чудова ідея для перекусу, зазначають дієтологи. Зараз доступно багато різновидів цієї закуски і багато з них містять менше 1 грама цукру, але до 16 грамів білка.

Попкорн

Не потрібен кіновечір, щоб насолодитися цією закускою. Попкорн не шкідливий для діабетиків, оскільки це цільне зерно, яке містить харчові волокна, і має дуже низький вміст калорій, тож ви можете їсти щедрими жменями, але за умови, якщо там не буде штучних харчових домішок. Аби додати трошки смаку, можна його підсолити, чи насипати зелень або часник.

Фініки

Вживання фініків може сприятливо впливати на рівень глюкози в крові у людей з діабетом 2 типу, оскільки вони є хорошим джерелом харчових волокон. Вони можуть стати солодкою та лікувальною закускою для діабетиків, втім не можна ними зловживати, адже цей продукт має багато природного цукру та калорій.

Вівсянка

Чарівна корисна каша, яку можна їсти не тільки на сніданок. Миска вівсянки містить 4 грами харчових волокон, у тому числі розчинну клітковину бета-глюкан, яка ідеально підходить для підтримки метаболічного здоров’я. Втім, варто купляти звичайну кашу, адже та вівсянка із різними смаками з магазину тільки шкодить здоров’ю, бо насичена різними шкідливими добавками. 

Мигдаль

Перекушування мигдалем може підтримувати здоровий рівень цукру в крові у людей з діабетом .Він понижує рівень гемоглобіну A1C (HbA1c), маркера глікованих еритроцитів, а також загального холестерину та ЛПНЩ, так званого «поганого» холестерину у людей з діабетом.

Вибрати правильні перекуси, якщо ви діабетик, нескладно. Просто запам’ятайте цю комбінацію: білок, жир, клітковина та низький вміст цукру. Важливо лише пам’ятати про розмір порції аби залишати свій перекус корисним. 

Back to top button