Цікаве

«Рекордсмен за вітаміном С»: скільки квашеної капусти можна їсти за день?

«Рекордсмен за вітаміном С»: скільки квашеної капусти можна їсти за день?

Квашена капуста – не тільки смачний продукт, а й криниця вітамінів та мікроелементів. У ній зберігаються всі корисні властивості свіжого овочів. За вмістом вітаміну С квашена капуста не поступається лимону та апельсину. Про це розповів лікар-дієтолог.

« Квашена капуста – це один із рекордсменів з вітаміну С та інших корисних для людини вітамінів. Таких, наприклад, як U, який сприяє лікуванню виразкових хвороб шлунка, дванадцятипалої кишки, виразкових колітів, гастритів та активізує функцію печінки, та К, необхідного для нормального обміну речовин, загоєння ран, згортання крові, формування кістки, здорових зубів та допомагає роботі печінки. », – сказав фахівець.

Квашена капуста містить жири, клітковину, каротин, фолієву кислоту, калій, кальцій, фосфор.

«Білки капусти – це джерело незамінних амінокислот, які необхідні для кровотворення, росту та відновлення тканин, стимуляції функцій нирок, надниркових залоз, щитовидної залози, а також у розчиненні та виведенні з організму чужорідних білкових субстанцій через нашу печінку», – зазначив лікар-дієтолог.

За його словами, квашена капуста допомагає нашому імунітету, оскільки бере участь у виробленні лейкоцитів. Також це незамінний продукт для збереження молодості та краси, оскільки сприяє утворенню колагену. В ідеалі, за словами лікаря, квашену капусту потрібно поєднувати з червоним м’ясом (яловичина, баранина, курячі стегна) або печінкою.

«Якщо аналізи показали нестачу заліза, то щоденне споживання квашеної капусти з м’ясом або з печінкою буде ідеально, тому що залізо засвоюється з м’яса тільки в присутності вітаміну С, а квашена капуста це чудове джерело вітаміну С», — пояснив експерт, нагадавши, що після коронавірусу у багатьох людей спостерігається проблема з гемоглобіном.

Також квашена капуста містить мідь, магній, цинк та багато інших мікроелементів, що сприяють правильному засвоєнню заліза.

При цьому фахівець наголосив, що добова норма квашеної капусти для дорослої здорової людини має становити лише 200 грамів.

Back to top button