Цікаве

Причини затримки менструації

Причини затримки менструаціїУ нормальних умовах менструації повинні бути регулярними , і в кожної жінки певної тривалості . Середній цикл вважається 28-29 днів , хоча можливі коливання в 22-32 дня . Відхилення циклу допустимі на 1-2 дні.

Що вважати затримкою ?

Затримкою лікарі вважають 5 і більше днів від того терміну , коли менструація повинна була наступити .

Причини затримки менструації

Стреси , нерви

Якщо ваше життя — це низка суцільних стресів , ви постійно напружені , менструації можуть затримуватися , а в умовах сильних потрясінь навіть на час пропадати . Дуже часто менструації пропадають у студенток під час сесій , у вразливих жінок під час здачі відповідальних проектів , при емоційних потрясіннях : загибелі близьких , розлучення або розставання і навіть перед весіллям !

Тому , якщо ви підозрюєте у затримці стреси — запитайте про це доктора , розповівши обставини. До речі , постійні недосипання , часті хвороби і бурхливі вечірки — це теж стреси.

Вплив ваги

Причини затримки менструації

Відомо вплив ваги жінки на її репродуктивне здоров’я і менструальний цикл . Так , якщо жінка різко худне на 45 кілограмів і більше, її менструації можуть тимчасово припинитися або « приходити » із затримками . Це пояснюється дефіцитом естрогену і прогестерону. Справа в тому , що підшкірний жир продукує невеликі додаткові порції естрогену і регулює певною мірою здоров’я жінки.

Навантаження , хвороби

На менструацію впливають сильні навантаження і професійний спорт , виснажливі заняття і важкі фізичні навантаження з підйомом тягарів. Вони підвищують в організмі рівень адреналіну і чоловічого гормону тестостерону , пригнічують жіночі гормони , тим самим затримуючи місячні.

Сильний вплив на баланс гормонів надають хвороби печінки і нирок , оскільки вони беруть участь у метаболізмі гормонів та їх руйнуванні і виведенні з тіла. Крім того , важливу роль у роботі яєчників відіграють хронічні проблеми з яєчниками , маткою і ендометріоз .

Сильно впливає на менструацію і різка зміна клімату — наприклад , зимова поїздка з Сибіру на спекотний сонячний курорт.

Таблетки , ліки …

Ще одна причина збоїв — це прийом контрацептивів з метою екстреної заходи запобігання вагітності. Під дією екстреної контрацепції відбувається різке втручання в гормональний статус і порушується робота яєчників і гіпофіза . Після такого струсу можна надовго зіпсувати менструальний цикл .

Не менший вплив на стабільність менструального циклу жінки надає безконтрольний прийом антидепресантів , сечогінних і противиразкових засобів. Якщо ви змушені регулярно приймати медикаменти , обговоріть їх вплив на менструацію з гінекологом .

Back to top button