Натуральні продукти зменшують ризик виникнення цукрового діабету у людини
Міжнародна група вчених провела дослідження, в ході якого з’ясувала, як можна зменшити ризик виникнення цукрового діабету. За словами експертів, для цього необхідно включити в раціон натуральні продукти.
Фахівці з США і Франції розповіли, що люди, які вживають натуральні продукти, на 35% менше схильні до виникнення діабету. Було проведено дослідження, в якому взяли участь більше 170 тисяч осіб. Вони поділилися подробицями про спосіб життя, умови роботи, харчові переваги.
Пізніше з’ясувалося, що захворювання рідше проявляється у любителів органічної їжі. Експерти повідомили, що звичайні овочі зберігають залишки пестицидів, що знижують обмін речовин в організмі людини. З цієї причини погіршується розщеплення жирів і вуглеводів, в результаті чого виникає діабет. У натуральних продуктах, за словами вчених, шкідливих речовин майже немає.
Фахівці з Великобританії прийшли до висновку, що при зміні способу життя ризик діабету можна знизити на 40-47%. Наукові співробітники провели експеримент, в якому були задіяні більше 1000 добровольців зі станом переддіабету.
Експерти виявили, що при зниженні ваги на 2-3 кг можна вплинути на ризик виявлення діабету. Учасники проявляли фізичну активність, зменшували масу тіла і підтримували його протягом 2 років. Фахівці повідомили, що захворювання може виникати в результаті збільшення ваги. Вчені пропонують знижувати його потроху, зменшуючи кількість споживаних в день калорій.