Цікаве

Скільки келихів вина можуть викликати рак ротової порожнини

Скільки келихів вина можуть викликати рак ротової порожнини

Фахівці пояснили, якщо  напій описується як “канцерогенний”, то це означає не що інше, як наявність хімічних речовин, які можуть пошкодити ДНК у клітинах. Коли ці пошкодження накопичуються, то це може призвести до всіх видів пухлин, зокрема рак ротової порожнини.

Найпопулярнішими канцерогенними алкогольними напоями є  вина, пиво,  міцні спиртні напої та лікери. Дослідники проаналізували пацієнтів, які мають це захворювання.  30 відсотків хворих надмірно п’ють. Надмірне вживання алкоголю  мається на увазі  понад 21 одиницю алкоголю на тиждень. Це  приблизно сім великих келихів вина або 11 банок пива  середньої міцності.

У виданні Express зазначається:

  • Алкоголь висушує шкіру рота і робить її більш пористою, а також розщеплюється бактеріями в роті з утворенням хімічних речовин, що викликають рак
  • Якщо ви поєднуєте алкоголь із курінням, то ризик розвитку захворювання збільшується приблизно в 30 разів. Це пов’язано з тим, що алкоголь впливає на ротову шкіру, дозволяючи токсинам тютюну легше проходити через неї.
  • Тютюновий дим містить формальдегід, отруйна хімічна речовина, схожа на ацетальдегід, що утворюється під час розпаду алкоголю
  • Пухлина може розвиватися на поверхні язика, на внутрішній стороні щік, піднебіння, губах або яснах.

Основні симптоми раку ротової порожнини:

  1. Болючі виразки в роті, які не заживають  протягом декількох тижнів.
  2. Незрозумілі  стійкі ущільнення в роті або на шиї, які не проходять
  3. Незрозуміле розхитування зубів або лунок, які не гояться після видалення
  4. Стійке оніміння або дивне відчуття на губі чи язиці
  5. Поява білих чи червоних  плям на слизовій оболонці рота чи язиці
  6. Можливі зміни в мові (наприклад, шепелявість)
Back to top button