Медики назвали найбільш корисні властивості родзинок
Родзинки являють собою сушений виноград, вони мають широке застосування в кулінарії. Медики назвали найкорисніші властивості даного продукту для здоров’я.
Сушені ягоди винограду містять білки, жири і вуглеводи. У них присутні такі елементи, як залізо, кальцій, магній, фосфор, натрій, калій і цинк.
Є також фториди. Ізюм багатий на вітаміни В1, B2, B3, B5, B6 і B9, він містить також аскорбінову кислоту (вітамін C), вітаміни Е і К. Ізюм запобігає анемії, зменшує ризик захворювань серця, він також бореться з окислювальними ушкодженнями організму і знижує рівень цукру в крові.
Разом з тим ягоди сушеного винограду сприяють поліпшенню травлення і тонізують шлунково-кишковий тракт. Родзинки містять високу концентрацію антиоксидантів в порівнянні з іншими сухофруктами, до того ж вони є багатим джерелом клітковини, яка необхідна організму.