Цікаве

Лікар розповів, чим загрожує вживання великої кількості волоських горіхів

Лікар Григорій Конєв розповів, чим загрожує вживання великої кількості волоських горіхів. Плоди горіхового дерева дійсно дуже корисні для людського організму, оскільки в їх склад входить безліч незамінних для організму вітамінів і мікроелементів.

Втім, вживати їх потрібно дуже розумно. Медики рекомендують з’їдати в день не більше 100 грамів продукту, а це 8-10 очищених від шкаралупи плодів. До складу горіхів входять вітаміни B2 і B12, A, D, C, E, K, а також ненасичені жирні кислоти омега 3 і омега 6, калій, селен, магній, йод, кобальт та інші мікроелементи і корисні речовини.

Утім, вони дуже калорійні і тому можуть стати причиною виникнення зайвої ваги. Олія, що входить до складу горіхів, володіє протизапальним, регенеруючим і бактерицидним ефектом, вона зміцнює імунітет і робить організм сильнішим в боротьбі з хворобами. Плоди горіхового дерева рятують від виснаження, покращують пам’ять, захищають від радіації і знімають нервову напругу.

Втім, деякі люди не переносять даний продукт, а у багатьох вони викликають алергію. Лікар зазначив, що ці поняття не слід плутати. При непереносимості в організмі людини відсутній спеціальний фермент, який необхідний для переварювання білка. В такому випадку виникають проблеми з шлунково-кишкового тракту, в тому числі нудота, блювота і діарея. У разі алергії у людини зазвичай німіє язик і з’являється висип.

Back to top button