Цікаве

Дихальні практики, що допоможуть зняти стрес

Дихальні практики, що допоможуть зняти стрес

В новітніх умовах повномасшабного вторгнення українці отримують все більше стресу і все тяжче стає з ним справлятися. Не всі мають можливість звернутися по допомогу до психолога, і, часто заспокоїти себе потрібно тут і зараз.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Frontiers in Psychology, дихальні практики допомагають заспокоїти та розслабити тіло у стресовій ситуації. 

Пропонуємо вам три легкі техніки, які допоможуть вам побороти стрес і паніку. 

Практика «Стисніть та відпустіть»

Дана техніка підходить для зняття напруги у тілі. На думку експерта Зі Кларка, ця вправа допоможе вивільнити гнів та зменшити напругу. Ми вдихаємо через ніс, а далі з усієї сили стискаємо усі частини тіла. Далі – видихаєте та відпускаєте напруження. Ця практика займає менше хвилини, проте ефективно допомагає боротися із гнівом та тривогою.

«Дихання 4–7–8»

Наступна практика – регулює ваш спокій, приводить тіло у стан спокою та заспокоює ваше бажання кудись бігти, чи когось вбити. Як виглядає ця вправа? Повільно вдихаєте, рахуючи до чотирьох, потім затримуєте дихання, рахуючи до семи та видихаєте, рахуючи до восьми. Також ця практика добре допомагає при безсонні.

Дихати як «ковальські міхи»

Сидячи прямо, обіпріться  кулаками в плечі, вдихаючи та видихаючи через ніс. На вдиху  підніміть руки вгору, на видиху —  опустіть  руки вниз. Як заявляє експерт, після повторення цієї вправи кілька разів у вас з’явиться енергія. 

Back to top button