Цікаве

Допомагає серцю та мозку: дієтолог назвав найкорисніший фрукт

Допомагає серцю та мозку: дієтолог назвав найкорисніший фрукт

Зміст статті

Фрукти неймовірно корисні для нашого організму як джерело вітамінів та антиоксидантів. Рекомендована кількість для споживання залежить від ряду факторів, але дорослим зазвичай радять споживати 1,5-2 чашки на день. У нашій статті ми поговоримо про найкорисніший з цих фруктів.

Чорниця – найкращий фрукт

За словами дієтолога Даніеля Крамбла Сміта, найкориснішим фруктом є дика чорниця. По-перше, вона входить до числа фруктів та овочів з найвищим вмістом антиоксидантів, які запобігають пошкодженню клітин. Також чорниця посідає лідируюче місце серед фруктів та овочів за вмістом клітковини, яка відповідає за роботу кишечника та дає почуття ситості. Регулярне її споживання допомагає покращити пам’ять та впливає на стан серцево-судинної системи.

Крім цього, чорниця містить антоціани, які дозволяють очам краще адаптуватися до темряви та підвищують гостроту зору. Також цей фрукт може допомогти стабілізувати рівень глюкози у крові завдяки своєму високому вмісту антоціанів. А флавоноїди, що містяться в чорниці, допомагають поліпшити кровотік і запобігти утворенню тромбів.

Чим фрукти корисні

Дієтолог зазначає, що крім чорниці існує безліч корисних фруктів. Цитрусові — корисне джерело вітаміну С, який допомагає виробленню колагену. Регулярне їх споживання мандаринів, лимонів, апельсинів покращує здоров’я волосся, шкіри, нігтів. Яблука містять пектин – волокно, яке діє як пребіотик, що покращує роботу товстої кишки та травлення. Виноград при цьому допомагає запобігти остеопорозу та нормалізувати обмін речовин.

Цукор у фруктах

Попри те, що у фруктах міститься достатня кількість природного цукру, людям без проблем з резистентністю до інсуліну не варто переживати – кількість вітамінів, клітковини зрівнює всі ризики, пов’язані з цукром і може сприяти нормалізації ваги.

З цієї причини Крамбл Сміт рекомендує робити домашні фруктові соки, якщо у вас немає діабету. Також з них можна готувати желе, бісквіти та інші дієтичні страви. При цьому дієтологи не радять купувати соки, тому що вони просто напхані великою кількістю доданого цукру.

Back to top button