Цікаве

Дієта молодості та краси: які продукти уповільнюють старіння

Дієта молодості та краси: які продукти уповільнюють старіння

Зміст статті

Зберегти вічну молодість неможливо, проте існують способи уповільнити старіння шкіри. Головним чинником молодості є правильне харчування. Дієтологи розповіли, що потрібно їсти, щоб виглядати на 10 років молодше.

Рослинний білок

Рослинний білок допомагає підтримувати тонус організму. Ця речовина також є важливим джерелом колагену, який допомагає зберігти шкіру пружною, еластичною та молодою. Рослинний білок міститься в горіхах, насінні, бобових та брюссельській капусті.

Чорнослив

Цей продукт багатий на бор, калій, вітамін К і фенольні сполуки. Чорнослив заповнює мінеральну щільність кісток та підтримує здорових м’язів.

Томати

У томатах міститься лікопен, цей антиоксидант допомагає захистити шкіру від пошкодження ультрафіолетом та продовжити її молодість. Дієтологи рекомендують вживати щодня 55 грамів томатів у будь-якому вигляді.

Жирна риба

Дієтологи радять їсти щонайменше один раз на тиждень порцію жирної риби. Жири омега-3 допомагають зменшити запалення, яке може пошкодити шкіру. Крім того, жирна риба містить багато білка, який важливий для утворення колагену та еластину.

Оливкова олія першого віджиму

Олія є багатим джерелом антиоксидантів, які допомагають зменшити окисне ушкодження та запалення. Цей продукт також робить шкіру більш пружною.

Back to top button