9 продуктів, які прискорюють виведення токсинів з організму
В організм щодня потрапляє безліч токсинів – з повітря, з нездорової їжі, з алкоголю і тютюнового диму. Німецькі медики опублікували на порталі Focus Online перелік продуктів, які сприяють швидкому виведенню з тіла потенційно токсичних речовин.
Лимон. Кислі цитрусові містять велику кількість антиоксидантів, які захищають від вільних радикалів, а також мають протизапальну дію. Якщо дозволяє шлунок, додавайте трохи свіжовичавленого лимонного соку в воду для пиття і страви.
Гострий перець. Ключовим інгредієнтом є капсаїцин – речовина, яка забезпечує пекучий смак, стимулює травлення і прискорює метаболічні процеси. Завдяки швидкому обміну речовин організм активніше виводить токсини.
Яблуко. Присутня в яблуках кислота яблука стимулює діяльність кишечника, допомагаючи йому швидше звільнятися від усього небажаного.
Паста з томатним соусом. Макарони з грубих сортів борошна з томатною пастою і базиліком – відмінний варіант здорової страви. Волокна макаронних виробів сприяють перистальтиці кишечника, томатна паста забезпечує вітамінами і антиоксидантом лікопіном, базилік також містить антиоксиданти. Всі ці інгредієнти стимулюють протизапальну діяльність імунної системи, яка починає активніше «полювати» за токсинами.
Петрушка. Вживання петрушки спонукає організм активніше виводити забруднюючі речовини з сечовипусканням.
Вода. Достатнє пиття води – один з кращих способів зробити тіло більш здоровим, оскільки завдяки їй токсини та інші шкідливі речовини вимиваються з організму. Але також при цьому важливо пити чисту, відфільтровану воду – неочищена волога сама може бути джерелом забруднюючих речовин із навколишнього середовища.
Тепла вода з імбиром. Щоденний стакан теплої води з імбиром виробляє на організм ефект детоксикації і сприяє схудненню. Було виявлено, що вживання імбиру збільшує термічні ефекти їжі, інтенсифікуючи процес виробництва енергії організмом і збільшуючи витрату жирової тканини для її вироблення.
Ягода. Жменя ягід – це смачно і корисно. Завдяки вмісту високої концентрації антиоксидантів і вітамінів вживання ягід роблять позитивний вплив на вашу печінку, покращує її фільтруючі властивості.
Буряк. Цей овоч активізує роботу печінки і кишечника, а також містить багато заліза і фолієвої кислоти, яка хороша для утворення крові. Поліпшення кровотворення також сприяє більш інтенсивному звільненню тканин і органів від забруднюючих субстанцій.
Джерело: МедікФорум