Цікаве

5 здорових звичок, які зроблять вас енергійнішим

5 здорових звичок, які зроблять вас енергійнішим

Содержание

Кожен із нас рано чи пізно стикається зі станом внутрішнього спустошення. Незважаючи на те, що періодично це почуття виникає у всіх, хронічне відчуття низької енергії — серйозна проблема, яка може свідчити про різні захворювання або неправильний спосіб життя. У нашій статті ми розповімо про головні правила, які зроблять вас сповненими енергії.

Що забирає нашу енергію

Низька кількість енергії може бути викликана будь-якою кількістю факторів, включаючи недостатній сон, прийом деяких ліків, хвороби, вигоряння, певні продукти та звички в їжі та навіть надмірне вживання алкоголю.

Проте лікарі зазначають, що занепад сил, який не викликаний прийомом ліків або хронічними захворюваннями, найчастіше виникає через три причини: недосипання, неправильні харчові звички, розумове перенапруження. Якщо ви виправите ці фактори, це буде серйозний внесок у наповнення енергією вашим життям

Правильна дієта

Дієта дуже впливає на внутрішнє самопочуття, в тому числі і на рівень енергії в організмі. Фахівці радять стежити за нормою білків, жирів та вуглеводів, особливо важливо звернути увагу на останні, які безпосередньо впливають на рівень енергії. Для правильної дієти варто додати багато бобових, фрукти, овочі, а також споживати страви із цільнозернових продуктів.

Заняття фізичною активністю

Не йдеться про серйозний спорт, досить регулярно займатися звичайними вправами. Виберіть те, що вам до вподоби — це можуть бути регулярні прогулянки, ранкова зарядка або плавання. Фізична активність може профілактувати до 40 хронічних захворювань, а також позитивно впливає на серцево-судинну систему.

Уникайте стресу

Стрес — важливий механізм виживання, але в певний момент постійна його постійна присутність може мати згубні наслідки для вашого здоров’я та благополуччя. Зокрема, він впливає на серце, кров’яний тиск і сильно погіршує сон. Ось чому навчитися керувати рівнем стресу та знижувати його так важливо для контролю енергії. Спробуйте психологічні прийоми, заняття йогою, і навіть максимально усунути дратівливі чинники.

Пийте воду

Не пийте соки, замість них вживайте більше води. Дослідження показують, що так ви витрачатимете менше калорій і збережете більше енергії протягом дня. Крім цього, зневоднення – одна з причин втоми.

Слідкуйте за споживанням кави

Попри те, що кава робить нас бадьорими у короткостроковій перспективі, захоплення може призвести до зворотного результату. Якщо споживати більше трьох чашок на день на регулярній основі, то це збільшить рівень адреналіну та кров’яний тиск. Більше того, вживання цих продуктів після двох годин дня повинно призвести до порушень сну.

Back to top button