Україна

Відхід із Кринок. Бої за плацдарм на лівому березіСюжет


Відхід із Кринок. Бої за плацдарм на лівому березі

Про розширення плацдарму в районі саме Кринок стало відомо на початку листопада 2023 року, цього тижня ЗМІ повідомили, що українські військові змушені були вийти з Кринок.

 
Українські військові залишили плацдарм у Кринках на лівому березі Дніпра на Херсонщині, повідомили напередодні вітчизняні ЗМІ. Офіційні джерела цієї інформації не підтверджували. У DeepState зазначили, що очікують на офіційне повідомлення про ситуацію в тому районі.
 
Найскладніша ділянка фронту
 
Кринки вважалися найскладнішою ділянкою фронту. Морські піхотинці казали, що у Кринках “жити можна – вийти не можна”. Під час контрнаступу Збройних сил України у 2023 році українські військові розпочали операцію зі створення плацдарму на лівому березі Дніпра.
 
Евакуація поранених із Кринок могла розтягуватися на тижні – за час операції ворог вивчив і пристріляв усі шляхи, якими сплавляються морські піхотинці.
 
Бої за руїни
 
Військовий експерт Іван Ступак каже, що у Кринках ЗСУ трималися буквально за руїни. “Там справді не було вже жодних споруд. Кринки це умовна назва тієї локації, яка була”, – зазначив він. За його словами, це селище знищувалося росіянами з використанням важкої техніки та різних видів озброєння.
 
“Росіяни регулярно знищували і пошкоджували наші човни, які підвозили наших хлопців і коли була евакуація – на цьому етапі були втрати, а також коли переправляли боєприпаси. Тобто вони полювали регулярно на ці човни. Бувало, що в день ми втрачали 5-6 човнів. І ми розуміємо, що вони були не порожні.
 
Сіра зона
 
За словами Ступака, сьогодні боротьба йде за острови у Дніпрі. “Ворог регулярно зазнає втрат. Фізично військових наших немає. Менше наших втрат. Ми не контролюємо цю територію, але й росіянам нема за що там чіплятися, тому це така собі сіра зона і спроби закріпитися на окремих островах на річці Дніпро”, – наголосив Ступак. .
 
З метою збереження життів бійців Сили оборони мають відступати зі знищених позицій, наголосив представник Генштабу у коментарі Ліга.ні про Кринки.
 
“Війна – це не місце для емоцій. Війна – це матерія цифр. І якби не Кринки, то зараз ми з вами обговорювали б не Покровський та Торецький напрямок, а наступ на Слов’яно-Краматорську агломерацію. Якби не Кринки, то зараз ми б обговорювали не Липці та Вовчанськ, а Великий Бурлук. Якби не Кринки, то ми з вами сьогодні обговорювали б не захід ворога в Урожайному, а у Великій Новоселівці”, – вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.
 
За його словами, Кринки вплинули на всю зону бойових дій, і кожне життя, що залишилося там, зберегло десяток життів за іншими напрямками.
 
“Кринки за півроку були перетворені на неживе поле і зараз вони не контролюються ворогами. Кринки – це сіра зона. Але російські окупанти намагаються туди зайти, а тому навколо Кринок тримають свій ресурс. І його сили оборони України методично продовжують нівелювати. Схема продовжує працювати? Так”, – зазначив Коваленко.
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + twenty =

Back to top button