Україна

Бортів більше, ніж пілотів: Арахамія розповів про проблеми з F-16


Бортів більше, ніж пілотів: Арахамія розповів про проблеми з F-16

Кількість обіцяних Україні бортів вже вдвічі більша, ніж кількість навчених пілотів і інженерів, які можуть їх обслуговувати.

Західні партнери пообіцяли надати Україні літаків F-16 більше, ніж підготували пілотів. Про це у среду, 17 липня, повідомив глава фракції Слуга народу, член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

За словами Арахамії, Бельгія, Нідерланди, Данія та інші союзники пообіцяли вже вдвічі більше літаків, ніж Україна має навчених льотчиків і інженерів для обслуговування західної авіації.

Коментуючи недостатньо швидкі темпи постачань літаків, Арахамія наголосив, що до цього треба ставитись із розумінням, адже це все одно рекордні строки. У позавійськовий час терміни постачання авіації завжди складають п’ять-шість років, а наразі у випадку з Україною йдеться про один рік.

“Зараз кількість обіцяних нам бортів… вже вдвічі більша, ніж кількість навчених пілотів і інженерів, які можуть це обслуговувати. Тобто у нас зараз вузьке місце – вже не борти, а люди”, – сказав Арахамія.

Він зазначив, що українська делегація у США намагалася “посунути чергу” з інших країн з полігонів, де проходять навчання пілотів. У цьому питанні триває робота на вищому політичному рівні, зокрема, про це “не соромиться” просити інші країни президент Володимир Зеленський, зазначив Арахамія.

Нагадаємо, сьогодні у Нідерландах заявили, що F-16 будуть в Україні “найближчим часом”.

ЗМІ повідомили, скільки F-16 ЗСУ отримають влітку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − ten =

Back to top button