Україна

Україна отримає від Канади 39 бронемашин


Україна отримає від Канади 39 бронемашин

Арсенал Збройних Сил України поповнять бойові машини виробництва General Dynamics. Офіційна Оттава планує передати їх до кінця літа.

Канада направить в Україну 39 броньованих машин виробництва General Dynamics. Їхнє надходження заплановане протягом найближчих двох місяців. Про це заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд, повідомляє Reuters.

За її словами, цю техніку в Україні зможуть використовувати як санітарні, ремонтно-евакуаційні машини, а також для перевезення військ.

Партія нової бронетехніки – це частина військової підтримки України у розмірі 500 млн канадських доларів. Її передбачили у бюджеті Канади ще у квітні.

Нагадаємо, канадський уряд за погодженням із Німеччиною має намір передати Росії турбіну Siemens Energy AG для газопроводу Північний потік-1. Українська влада вважає це рішення “необґрунтованим та небезпечним для санкційного режиму”.

Також повідомлялося, що Німеччина звернулася до Канади з проханням вирішити питання щодо постачання турбіни для газопроводу Північний потік-1, щоб позбавити Росію підстав для скорочення постачання газу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button