Україна

У Німеччині пропонують збивати БПЛА над Україною з території Польщі


У Німеччині пропонують збивати БПЛА над Україною з території Польщі

Це створило б безпечну зону у 70 км на українському кордоні та розвантажило частину української ППО на інших ділянках фронту та під час захисту цивільних об’єктів.

Депутати з низки німецьких політичних партій не виключають, що члени НАТО можуть допомогти захистити частину західної території України від російських атакБПЛА.Таку ідею підтримують у правлячій Вільній демократичній партії (ВДП) та партії “Союз 90″/Зелені”, пише DW.

Ідея збивати над Заходом України російські безпілотники з використанням розміщених у Румунії та Польщі систем ППО Альянсу належить експерту Мюнхенської конференції з безпеки  Ніко Ланґе, а також колишньому помічнику генсека НАТО, генерал-лейтенанту Горсту-Гайнріху Браусу.

На думку політиків, зробити це можна буде за допомогою систем протиповітряної оборони, які знаходяться у Польщі та Румунії. Це створило б безпечну зону завширшки до 70 кілометрів на українському кордоні та розвантажило частину воїнів ППО на інших ділянках фронту та під час захисту цивільних об’єктів.

Згідно з оцінками журналістів, таку ідею також поділяє президент Франції Еммануель Макрон, який перед цим не виключив відправку французьких військових для виконання певних завдань в Україні, котрі могли б бути не пов’язані з участю у бойових діях. Якщо це вдасться реалізували, військові Альянсу допомагали б відбивати російські повітряні атаки, проте не з української території.

Раніше президент країни Клаус Йоганніс заявив, що готовий до обговорення передачі Києву системи ППО Patriot, але хоче побачити, що Румунія отримає натомість.

У ЗСУ назвали користь від закриття Польщею частини українського неба

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button