Світ

США готують різке збільшення мит на низку товарів з Китаю – ЗМІ

США готують різке збільшення мит на низку товарів з Китаю - ЗМІ

Фото: gettyimages

США можуть значно збільшити ввізні мита на товари з Китаю

Зокрема ввізні мита на китайські електромобілі зростуть учетверо – з нинішніх 25% до 100%.

США планують наступного тижня різко підвищити мита на імпортовані з Китаю електромобілі, напівпровідники, медичні засоби, а також сонячні панелі й інше обладнання “зеленої” енергетики.Про це у суботу, 11 травня, повідомило АР із посиланням на власні джерела в адміністрації США.

Зазначається, що нові тарифи можуть бути оголошені у вівторок, 14 травня. При цьому, наприклад, ввізні мита на китайські електромобілі зростуть учетверо – з нинішніх 25% до 100%, тобто збільшать вартість китайського електрокара на ринку США вдвічі.

Такий крок американського уряду пов’язаний із проблемою “надлишкових потужностей” Китаю з виробництва електромобілів та іншої продукції, які можуть становити загрозу робочим місцям і нацбезпеці США.

Розвинені промислові країни, включаючи Сполучені Штати та їхніх європейських союзників, побоюються, що хвиля дешевого китайського експорту в зазначених групах товарів переповнить їхні ринки і завдасть значної шкоди місцевим виробникам.

Підвищені мита також мають певну політичну мету перед листопадовими президентськими виборами у США. І президент Джо Байден, і його ймовірний суперник Дональд Трамп обіцяють виборцям, що будуть жорсткими стосовно Китаю, другої за величиною економіки світу після США і їх геополітичного суперника.

Нагадаємо, за підсумками минулого року Китай уперше за 20 років втратив перше місце в імпорті товарів у США.

ЄС може запровадити 20% мито на електрокари з Китаю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 5 =

Back to top button