Цікаве

Євробачення-2024: хто і як голосував за Україну

Євробачення-2024: хто і як голосував за Україну

Фото: instagram alyona.alyona
Jerry Heil та Alyona Alyona

Найвище Україну оцінило журі з Чехії та Молдови. Ці країни дали співачкам по 12 балів. А представниця Естонії оголошувала результати на тлі українських прапорів.

Українські співачки Jerry Heil та Alyona Alyona посіли третє місце у конкурсі Євробачення, що у суботу, 11 травня, відбувся у шведському Мальме. Від глядачів вони отримали вдвічі більше балів, ніж від національних журі.

Так, за підсумками голосування представниці України отримали сумарно 453 бали: 146 від журі та 307 від глядачів.

Найвище Україну оцінило журі з Чехії та Молдови. Ці країни дали співачкам по 12 балів.

Також виступ українок сподобався Франції, Польщі та Естонії. Ці країни дали по 10 балів. До слова, естонська речниця навіть вийшла в прямий ефір на фоні споруд, які підсвічувалися жовто-блакитними кольорами. Таким чином естонці також висловили свою підтримку українському народу.

 

По вісім балів дует Jerry Heil та Alyona Alyona отримав від Фінляндії, Латвії та Ізраїлю. Інші ж країни дали меншу кількість балів нашим артисткам.

Зазначимо, співачка Джамала, яка була речницею від України, також оголосила оцінки. Зокрема, 12 балів українці віддали швейцарцю Nemo, який співав композицію The Code. Як повідомлялося, Nemo став переможцем Євробачення-2024.

Але під час виконання фінальної пісні з переможцем Євробачення стала прикрість – він зламав свій кришталевий трофей переможця.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button